Alexandra Cursuri Yoga Bucuresti
Beneficiile practicii de Yoga
07/06/2016
Andreea Cursuri Kizomba Bucuresti
Kizomba, puntea dintre lumi
28/07/2016
Alexandra Cursuri Yoga Bucuresti
Beneficiile practicii de Yoga
07/06/2016
Andreea Cursuri Kizomba Bucuresti
Kizomba, puntea dintre lumi
28/07/2016

De ce te ai apucat de dans?

– De ce te ai apucat de dans contemporan?
– Pentru ca imi place!

Articol scris de Levi si Alexandra

In toti anii mei ca profesor de dans contemporan si dansator am tot intrebat prieteni, amici, elevi, de ce au ales dansul ca pasiune?
Aproape toata lumea imi dadea acelasi raspuns “Pentru ca imi place sa dansez”. Pe mine acest raspuns nu ma satisfacea si de fiecare data, incercam sa gasesc ce se ascunde in spatele acestei intrebari. Care este adevaratul sens al unui raspuns atat de simplu. Asa ca am continuat sa intreb oamenii si i-am rugat sa imi spuna ce sa intampla cu ei atunci cand danseaza, ce simt in acele momente.
Trebuie sa recunosc ca am primit cateva raspunsuri care, asa cum zic americanii “they hit so close to home”, incat am ramas atat de placut surprins de ceea ce mi-au spus incat m-au facut sa fiu si mai mandru si fericit ca am ales dansul ca job.

Una din elevele mele de la dans contemporan imi povestea:
“Nu am fost niciodata un om care sa faca multa miscare sau sa creada ca dansul ma poate ajuta, mai ales ca am un job care imi ocupa tot timpul iar de fiecare data, gaseam aceeasi scuza, sunt prea obosita dupa munca, ca sa mai fac si altceva. Dar, intr-o zi am observant ca o colega de-a mea era tot mai relaxata la serviciu si parea mult mai odihnita si mai fericita. Asa ca mi-am facut curaj si am intrebat-o ce anume s-a schimbat? Si mi-a raspuns simplu “M-am apucat de dans ”. Prima intrebare a fost, Si chiar te ajuta asa de mult? Iar ea mi-a zis doar atat – Vino cu mine maine seara la curs si ai sa intelegi. Si asa am facut, am mers la curs si am inteles de ce e mai zambitoare. Asta se intampla acum 2 ani, iar acum nu imi pot imagina viata mea de zi cu zi fara dans. Pentru mine dansul contemporan nu inseamna doar relaxare, m-a ajutat sa descopar frumusetea miscarii, mi-a deschis ochii sa vad frumosul in orice, chiar si acolo unde pare sa nu existe. Atunci cand dansez uit de tot: de stres, de job, de probleme, suparari si orice fel de stare negativa care ma facea sa ma simt obosita. Prin dans ma bucur de viata, imi simt inima fericita si sufletul liber. Ma simt mai aproape de oameni si am mintea mai deschisa la tot ce e nou. Atunci cand dansez ma simt, din nou, ca un copil care primeste o acadea atunci cand e cuminte.”

Va astept, cu drag, la cursurile de dans contemporan!

Fotografie realizata de Dragos Grijincu