Kizomba, puntea dintre lumi

Cursuri Dans Contemporan Bucuresti cu Levi
De ce te ai apucat de dans?
06/07/2016
Cursuri Tango Argentinian Bucuresti cu Lucian Stan
Tango si cele cinci oglinzi (I)
18/08/2016

Kizomba, puntea dintre lumi

Kizomba, puntea dintre lumi

Articol despre Kizomba scris de Andreea Pop.

Asa cum nimic nu este intamplator, am luat contact cu cursurile de Kizomba intr-un moment al vietii mele in care pot sa apreciez cu adevarat experienta si sa o fructific mai departe si in alte aspecte ale existentei mele. Pentru aceia dintre voi care nu sunteti familiarizati cu asta, dati-mi voie sa va imprumut pentru cateva minute ochii mei…

Ca in orice dans, avem un El si o Ea. La Kizomba, El se schimba la fiecare noua melodie si in cele mai multe dintre cazuri, El este total necunoscut pentru Ea. Cu toate astea, este fascinant cum schimbul de energii dintre ei nu tine cont de acest aspect si mai mult, pare sa faca totala abstractie de lucruri altfel importante pentru noi, oamenii: inaltime, greutate, varsta, infatisare etc. In continuare, acelasi schimb de energii care se cunosc si recunosc intre ele, fuzioneaza atat de frumos incat corpul este cuprins de o caldura placuta si pluteste fara efort pe ritmurile muzicii.

Paranteza: Nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la interactiunile de zi cu zi, imbracate in tot soiul de politeturi, pretentii, retineri, care nu fac altceva decat sa ne indeparteze de la a ne intalni si simti cu adevarat unul pe celalalt.

Si minunile nu se opresc aici. Ea nu stie niciodata ce fel de miscare urmeaza, asta fiind responsabilitatea Lui. Astfel, tot ce ii ramane Ei sa faca este sa fie prezenta, lipsita de orice gand, simtind fiecare miscare a corpului, fiecare incordare a muschilor, constientizand si contempland frumusetea, naturaletea, simplitatea si sincronicitatea.

Paranteza: Nu ma pot abtine sa nu ma gandesc oare de cate ori suntem in acelasi soi de contact cu noi insine, urmarind cu bucurie si cu zambetul pe buze, carnavalul de trairi si simtiri din interior?

Kizomba, la fel ca alte dansuri pe care nu le-am incercat inca dar care au probabil aceeasi componenta sacra, reprezinta intr-un fel cat de poate de natural, simpla noastra existenta – necunoscuta si in acelasi timp familiara, imprevizibila in sincronicitatea ei, o adevarata sarbatoare dinamica, cu un ritm si o melodie, specifice.
Poate ca nu o sa intelegeti cu adevarat pana nu incercati, insa eu cred ca dansam cu totii o frumoasa si nesfarsita Kizomba, avand cel mai pregatit partener posibil – viata insasi.