Yoga, drumul prezentului

Alexandra Cursuri Yoga Bucuresti
Weekend de relaxare, tonus si energizare prin Yoga
23/08/2016
Cursuri Tango Argentinian Bucuresti cu Lucian Stan
Tango si cele cinci oglinzi (II)
10/09/2016

Yoga, drumul prezentului

Yoga, drumul prezentului

Articol despre Yoga scris de Madalina Ciuperca.

Contextul ar putea fi un drum pe care daca il parcurgi de ceva vreme, din ce in ce mai asumat, incepi sa ii descoperi noi aspecte si iti dai seama ca pasii te poarta unde esti pregatit sa ajungi.

Decorul…un studio amenajat intr-o cladire din secolul trecut, usor misterioasa dar atent decorata si pe care daca ai rabdare sa o studiezi, iti vei da seama ca inca isi spune povestea.

Personajele nu este nevoie sa fie conturate in cel mai mic detaliu fiindca se schimba si se (re)descopera la fiecare pas, cu fiecare experienta traita sau impartasita. Este suficient sa stii ca sunt prietenoase, fericite sa te intalneasca si la fel, daca nu chiar mai curioase decat tine (sa caute, sa afle, sa stie, sa gaseasca si sa daruiasca). Totusi, tine minte ca aceasta este povestea ta, deci personajul principal esti tu.

Actiunea incepe sceptic, poate chiar temator, dar evolueaza astfel incat incetul cu incetul constientizezi si accepti ca a face pace cu tine insuti este un cadou pe care il asteptai de multa vreme insa credeai ca trebuie sa il primesti, nu sa ti-l daruiesti.
Ce este si mai interesant (fara a intra in detalii despre efecte, caci cu toate ca practicam aceleasi posturi de Yoga, pentru fiecare sunt alte consecinte, iar cand le vei descoperi pe cele pentru tine vei intelege la ce ma refer 🙂 ) este faptul ca desi suntem diferiti, in acelasi timp suntem si foarte asemanatori, prin nevoia constanta de a gasi echilibrul intre cei trei vectori: corp, minte si spirit.

Deznodamantul si incheierea sunt ale fiecaruia de scris…

Pe scurt, daca dansul este o insiruire de momente pe care ti le daruiesti atat tie cat si partenerului, impreuna punand in comun energie, astfel incat universul vostru sa degaje bucurie, Yoga este in primul rand o succesiune de momente „tu cu tine”.

Astfel, intelegand ca orice se educa, iar ceea ce suntem la un anumit moment este rezultanta celor trei vectori mai sus amintiti, sa ne bucuram de prezent si de prezenta!

Fotografie realizata de Iulian Puica si Claudiu Rujoiu.