Cursuri Tango Argentinian Bucuresti cu Lucian Stan
De ce Tango?
01/02/2016
Cursuri Tango Argentinian Bucuresti cu Lucian Stan
Un, dos, tres y Tango! (I)
17/02/2016
Cursuri Tango Argentinian Bucuresti cu Lucian Stan
De ce Tango?
01/02/2016
Cursuri Tango Argentinian Bucuresti cu Lucian Stan
Un, dos, tres y Tango! (I)
17/02/2016

Vals, poem al elegantei

Razvan si Antonia Cursuri de dans de societate

Vals, poem al elegantei

Valsul te asteapta sa-l descoperi, sa-i simti subtilitatile si sa te lasi purtat de propria-i poveste pe taramul muzicii. La inceputuri, a fost considerat un privilegiu al aristocratiei insa, cu timpul, a depasit aceste bariere si a devenit un fenomen cultural de masa. Astazi, ritmul de vals il regasim atat in muzica clasica cat si in cea contemporana. Bazele si principiile sale raman acelesi de sute de ani, in schimb, forma pe care o imbraca dansul in zilele noastre, devine accesibila prin libera interpretarea pe care noi putem sa i-o oferim. In urmatoarele randuri, am sa va impartasesc cateva dintre trairile si convingerile mele despre acest dans:

Valsul este un poem al elegantei in care versurile sunt recitate in mod egal de catre cei doi parteneri. Fiecare miscare a baiatului isi gaseste ecoul in dansul fetei. Din experienta personala, atat cu forma sociala de vals, cat si cu cea de competitie, acest dans lasa altruismul din fiecare sa se exprime, atat prin atitudine cat si prin traire. In vals egoismul nu-si are locul. Astfel, daruirea trairilor personale imbina cuplul intr-o armonie perfecta ce dureaza mult dupa terminarea dansului. Caracterul rafinat si distinctia partenerilor sunt date de atitudinea si armonia dintre cei doi, iar liantul care-i uneste este daruirea reciproca. Valsul exista exclusiv în doi iar dansatorii care ii descopera tainele inteleg ca intregul este mult mai valoros si mai puternic decat partile ce il compun. Unitatea construita de cei doi devine o sursa de eleganta, armonie si frumusete.

As putea spune ca valsul il pune pe partener in ipostaza de creator conducator iar pe partenera in cea de muza creatoare, ce il inspira pe partener, iar prin acestea se formeaza o simbioza care ii face pe spectatori, sa remarce inevitabil: “parca plutesc !”.

Acestea fiind spuse,

Sa valsam !

Daca doresti sa descoperi misterele acestui dans impreuna cu noi, te asteptam, cu drag, la cursurile de dans de societate con Sabor.