Dansul mirilor – idei si recomandari

Alexandra Cursuri Yoga Bucuresti
Primul curs de Yoga – Ghid practic
18/11/2015
Cursuri Kizomba Bucuresti
Esenta dansului de Kizomba
27/01/2016
Alexandra Cursuri Yoga Bucuresti
Primul curs de Yoga – Ghid practic
18/11/2015
Cursuri Kizomba Bucuresti
Esenta dansului de Kizomba
27/01/2016

Dansul mirilor – idei si recomandari

Dansul mirilor – idei si recomandari

Salut!

Sunt Razvan, instructor la scoala de dans con Sabor si am cateva sfaturi pentru cuplurile care pregatesc dansul mirilor:

Un lucru important la care sa va ganditi in privinta dansului mirilor este melodia pe care alegeti s-o dansati! Va puteti alege o melodie (sau mai multe) care sa va reprezinte. Astfel, invatarea coregrafiei cat si momentul primului dans se desfasoara cu o mai mare lejeritate. Va recomand sa evitati melodii alese doar pentru ca “asa am vazut la altcineva” sau “ni s-a spus ca e mai potrivita pentru un astfel de moment”.
Potrivite pentru dansul mirilor sunt piesele care va fac sa va simtiti in largul vostru – fie ca v-ati cunoscut pe o melodie rock si ati vrea sa pastrati ideea primei intalniri sau melodiile latino va apropie si va indeamna sa va distrati pe ringul de dans – va recomand sa alegeti, intotdeauna, cu sufletul.

Daca va place un stil de dans anume si cautati idei de melodii, puteti apela la ajutorul coregrafului. Comunicarea este esentiala pentru a crea un moment special si memorabil, iar instructorul de dans, din experienta, va sti intotdeauna sa va indrume spre alegerea potrivita. Singura limita este imaginatia, deoarece, de-a lungul anilor am avut ocazia sa indrum cursanti ale caror preferinte m-au provocat de fiecare data in conceperea unei corgrafii unice. De la valsul elegant si amplu, trecand prin senzualitatea ritmurilor latino si pana la Rock’n’Roll-ul sau Swing-ul energic, pot sa spun ca in zilele noastre, coregrafia pentru dansul mirilor, transpune din ce in ce mai mult personalitatea mirilor.

Daca va intrebati cu cat timp inainte de nunta puteti veni la cursurile de dans, va recomand sa tineti cont de urmatorele aspecte:
– cat de complexa va fi coregrafia (cate melodii alegeti si cat de lungi);
– disponibilitatea voastra (daca puteti veni la cursuri o data sau de doua ori pe saptamana si/sau in weekend).
In functie de acestea, pregatirea poate incepe cu minimum 2 luni inainte, putandu-se extinde cu pana la 6-7 luni inainte de eveniment. Recomand aceste durate, intrucat, din experienta mea, va pot spune ca majoritatea cursantilor nu pot urma un program constant, din motive independente de vointa lor (probleme si urgente la serviciu, familie, etc.). Este bine sa evitati pregatirea pe ultima suta de metri, intrucat in planificarea unei nunti, dansul este unul din aspectele importante, iar graba nu este cel mai bun prieten in cazul invatarii unei coregrafii. De asemenea, va recomand si studierea altor stiluri de dans decat cele pe care le pregatim pentru dansul mirilor. Cu siguranta veti dansa si in restul serii si e indicat sa va largiti perspectiva.

Scopul dansului mirilor este sa va simtiti bine impreuna si sa impartasiti celorlalti bucuria voastra. Asadar, va invit pe amandoi la cursurile de dans fara inhibitii, idei preconcepute sau temeri nejustificate. Din experienta, stiu exact cum sa va invat intr-un mod cat mai intuititv si eficient o coregrafie care sa va puna in valoare. Dansul este o forma de exprimare a fericirii voastre si din punct de vedere simbolic reprezinta momentul de “spargere a ghetii” in fata invitatilor vostri.

Zambiti si bucurati-va de magia dansului vostru!

In continuare, va las in compania catorva coregrafii pe care le-am lucrat, impreuna cu Antonia, de-a lungul timpului:


Va astept, cu drag, la cursuri!

Fotografie realizata de Marian Cristea Photography.