Monica - cursant la scoala de dans con Sabor
con Sabor, la un dans distanta!
22/02/2016
Cursuri Tango Argentinian Bucuresti cu Lucian Stan
Un, dos, tres y Tango! (II)
14/04/2016

Dansul pentru mine

Dansul pentru mine…

Stau si ma gandesc la ce as putea sa scriu despre dans
Ce inseamna dansul pentru mine, ce m-a facut sa aleg arta ca stil de viata, ce ma inspira in dans si ce ma face sa nu renunt la el? Sincer, nu pot sa spun exact ce ii face pe altii sa aleaga sa danseze sau ce ii motiveaza sa mearga pe drumul asta. Nu stiu sa spun cu exactitate din ce motiv am ales sa imi traiesc viata ca artist dansator insa, cred ca nu eu am fost cel care a facut aceasta alegere, ci dansul m-a ales pe mine.

Imi povestea mama ca atunci cand eram mic (pe la 3 ani), ma uitam la televizor la spectacolele de balet sau opera si incercam sa ii imit pe balerinii ce dansau pe scena operelor din Romania. Imi povestea ca saream si ma invarteam prin casa de parca eram si eu cu ei acolo, pe scena. Si ca asta a fost unul din motivele pentru care m-a inscris la cursurile de balet, de unde se pare ca “drogul” mi-a patruns adanc in vene si m-a condus pe drumul meu de dansator si coregaf.
Acum ma gandesc doar ca nu as putea trai fara acest “drog” si gasesc mereu motive si lucruri ce imi aduc aminte de bucuria si implinirea pe care o simt atunci cand dansez, de clipele in care urc pe scena si pur si simplu dispar intr-o lume diferita, in care exist doar eu si dansul meu. De acele momente in care aud o melodie care ma inspira si imi creeaza in minte imagini cu o coregrafie ce-mi face corpul sa vibreze si sa isi doreasca sa se miste.

Pentru mine dansul este o lume plina de bucurii, frumusete, pasiune, tristete si ura, o lume in care eu am rolul principal si sunt atat personajul pozitiv cat si cel negativ. Dansul e tot ceea ce ma inconjoara, copacii care se misca in bataia vantului, oamenii care merg pe strada, norii care plutesc pe cer.
Viata e o coregrafie iar eu sunt unul din dansatorii ei…

Va astept, cu drag, la cursurile de dans contemporan!

Fotografie realizata de Bogdan Velea.