Dansul, poarta catre o alta lume

Alexandra Cursuri Clase Yoga Bucuresti
Calatorie spirituala (Yoga) in India
29/12/2017
Petrecere de Craciun con Sabor - Salsa, Kizomba, Bachata, Tango Argentinian, Dans contemporan Bucuresti
Petrecere de Craciun con Sabor
05/11/2018

Dansul, poarta catre o alta lume

Dansul, poarta catre o alta lume

Articol despre Salsa, Kizomba si Bachata scris de Manuel Dimitriu.

In urma cu doi ani, am descoperit ceea ce inseamna dansul si mai mult decat atat, m-am descoperit pe mine insumi. Am primit nenumarate intrebari de la diversi prieteni „Dar de ce te-ai apucat de dans?” si le-am explicat ca acesta il consider eu cel mai minunat mijloc de a-mi manifesta bucuria. Mai mult, fericirea mea in momentul cand dansez pe cele mai minunate ritmuri latino, o impartasesc cu partenera aflandu-ma continuu cu zambetul pe buze.

Concret, cum a inceput minunata mea aventura intr-o altfel de lume? La primele doua practici am venit si mi-am propus sa aflu si eu care sunt pasii, cand urmeaza schimbarea ritmului etc. La acea vreme dupa ce am verificat pe internet cum se danseaza fiecare stil, am zis: „Gata! Salsa mi se potriveste!” eu fiind o fire mai dinamica. Am avut aici parte sa-i intalnesc pe primii doi instructori cu care am luat contact si care ulterior m-au condus la nivelul la care ma aflu in prezent (Andu si Marina), carora si acum le multumesc pentru rabdarea cu care mi-au explicat fiecare detaliu la cursuri si pentru tot sprijinul pe care mi l-au acordat. Dupa cinci luni de practicat Salsa am inceput in paralel si Bachata considerand ca este pacat ca in trei ore de practica sa dansez doar cateva melodii. A urmat sa merg cu acestea doua, impreuna, pana in aprilie 2017 cand m-am simtit atras de un alt stil de dans – Kizomba. Atunci am simtit cu adevarat ceea ce inseamna conexiunea cu partenera si mai ales atitudinea.

Astazi, practicandu-le pe toate trei si alternandu-le, pot spune ca, indiferent cat de epuizat ma simt, oricare seara pe care urmeaza sa o petrec in compania unui colectiv minunat precum cel de la Con Sabor o consider o noua provocare intr-o calatorie fara sfarsit unde fiecare figura pe care ai realizat-o reprezinta o treapta pe care ai urcat-o in incercarea de a deveni din ce in ce mai bun.